Tenkisti Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu

Tenkisti Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu

12/08/2016 Off By

 

EKIPA Vojske Srbije nije uspela da se plasira u finale „Tenkovskog biatlona“ na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji. Ona se trećeg polufinalnog dana, za mesto u finalu, nadmetala sa ekipama vojski Rusije, Azerbejdzana i Indije i pokazala veliku borbenost i izražen takmičarski duh.

Prema konačnim rezultatima, u finale su se plasirale Rusija, Belorusija, Kina i Kazahstan, a našoj ekipi pripalo je visoko peto mesto.

Podrška sa tribina srpskim tenkistima (foto VS)

Podrška sa tribina srpskim tenkistima (foto VS)

Prema rečima rukovodioca tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ potpukovnika Saše Todorova, Srbija je petu poziciju izborila u konkurenciji 17 zemalja koje su se nadmetale u „Tenkovskom biatlonu“ i napomenuo da je današnja trka bila veoma napeta i uzbudljiva.

– Momci su dali sve od sebe iako smo imali problema sa tehnikom, sistemom i naoružanjem. Pokazalo se da trka ne zavisi samo od ekipe – nišandzije, komandira i vozača, već umnogome i od tehnike. U odnosu na prošlu godinu ona je bila mnogo lošije ispravnosti te smo zbog peha na tehnici morali da uvedemo rezervni tenk. Čestitao bih momcima, pre svega na teškim i napornim pripremama, a zatim na svemu što su ovde pokazali, istakao je potpukovnik Todorov.

Glavni trener tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ i zamenik rukovodioca major Ninoslav Z. Đuđić takođe je čestitao ekipi i pohvalio njihov napor i trud.

– Uz veliku volju, ekipa nije uspela da se plasira u veoma priželjkivano finale „Tenkovskog biatlona“. Sumirajući rezultate, zauzeli smo peto mesto u konkurenciji brojnih velesila, a pobedile su nas zemlje koje su se takmičile na svojim tenkovima, sa svojom opremom i municijom, rekao je major Đuđić i napomenuo da su pripadnici naše vojske ostvarili najbolji rezultat od ekipa koje su snage odmeravale na ruskoj tehnici.

Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara, 13. avgusta, prisustvovaće i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.(Press VS)