Reagovanje DJB: Kako je Pink, najveći poreski dužnik dobio 3,9 miliona evra iz budžeta?

Reagovanje DJB: Kako je Pink, najveći poreski dužnik dobio 3,9 miliona evra iz budžeta?

09/08/2016 Off By

VRHUNSKI je cinizam i bezobrazluk da vlasnik medijske imperije Pink Željko Mitrović, poznat kao najveći poreski dužnik u Srbiji i bogataš koji ne isplaćuje plate zaposlenima i po nekoliko meseci, proziva Sašu Radulovića za navodni porez koji duguje Amerikancima. Pozivamo Željka Mitrovića da se skine sa grbače srpskih poreskih obveznika i da ne brine za američki budžet, navodi se u saopštenju Pokreta DJB poslato medijima.

Pokret Dosta je bilo zatražio je da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrsti veoma važna tema od javnog interesa – pitanje poreskih dugovanja TV Pink i kredita koje je u milionskim iznosima i u nekoliko tranši Željko Mitrović dobio od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

Ovo pitanje je od izuzetne važnosti jer je raščišćavanje okolnosti pod kojima je Mitrović dobio budžetski novac, pri čemu je prekršen zakon i ruglu izvrgute sve važeće procedure, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije. I to one najveće korupcije koja kreće iz vrha vlasti.

Zahtevamo od Željka Mitrovića i AOFI da javnosti, posle godinu dana skrivanja, dostave sve dokumente o dodeljivanju kredita ukupne vrednosti 3,9 miliona evra iz AOFI u trenutku kada je “Pink international company” na listama Poreske uprave jedan od najvećih poreskih dužnika. Podsećamo da je uslov za dodelu kredita AOFI da nema poreskih dugovanja. Poverenik za informacije od javnog značaja je već sa 200.000 dinara kaznio AOFI zbog skrivanja ovih informacija, pa su, da apsurd bude veći, građani platili i za sakrivanje koruptivnih dilova Željka Mitrovića.

Saša Radulović ne duguje ni Americi, ni bilo kojoj drugoj državi, ni dolar, ni evro, ni dinar poreza. Poreski obveznici u Srbiji i budžet Srbije neće platiti ni jedan dinar za razliku od miliona kojima finansiraju koruptivne dilove Mitrovića, koji za svoje bogatstvo može da zahvali samo činjenici da u Srbiji nikada nije primenjen zakon o lustraciji, piše u saopštenju DJB.♦