Trinesti Međunarodni umetnički kamp u Kojseriću

Trinesti Međunarodni umetnički kamp u Kojseriću

08/08/2016 Off By

 

Ovoga leta građani Kosjerića su ugostili preko trideset učesnika koji dolaze iz Rusije, Italije, Španije, Nemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Austrije, Turske, Grčke, Severne Irske, Srbije, Japana i Venecuele


pressNataliju Simović 

MEĐUNARODNI umetnički kamp u Kosjeriću je uveliko u toku, otvoren je 30.jula po trinaesti put nakon dvogodišnje pauze. Ovogodišnja tema Okulturizam je simboličnog naziva, zbog trinaestog izdanja pa će učesnici u svojim umetničkim delima obrađivati teme sujeverja, lokalnih običaja ali verovanja iz zemalja iz kojih dolaze.

U toku dve nedelje, od 30. jula do 13. avgusta, ovaj umetnički kamp će učesnicima, građanima Kosjerića, ali i ostalim posetiocima obogatiti kulturnu ponudu umetničkim intervencijama i performansima u javnim prostorima u Kosjeriću.

Ovoga leta građani Kosjerića su ugostili preko trideset učesnika koji dolaze iz Rusije, Italije, Španije, Nemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Austrije, Turske, Grčke, Severne Irske, Srbije, Japana i Venecuele.

Učesnici su raspoređeni u tri radionice: teatar radionica, radionica murala i grafita (street art), muzička radionica. Pored stranih i domaćih mladih umetnika, priliku da se kreativno izraze imaće i deca Kosjerića u dečijoj radionici.

Pored umetničkih radionica, učesnici su građanima Kojserića pružili priliku da uživaju u ukusima svojih zemalja, kao i da nauče plesove, muziku i da čuju priče iz zemalja iz kojih dolaze na sad već tradicionalnoj Internacionalnoj večeri koja se održala 7. avgusta u Domu kulture u Kosjeriću.

Važan deo kampa je interakcija sa građanima te u tom smislu kamperi spremaju još neka iznenađenja poput Dečijeg karnevala 9.avgusta na glavnoj ulici gde će kostimima, muzikom i raznim igrama doneti karnevalski duh u Kosjerić.

Rezultati dvonedeljnog kreativnog rada će moći da se vide 12. avgusta u Domu kulture u Kosjeriću od 20 časova. Deo programa biće predstavljen i Beograđanima 13. avgusta u umetničkom prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39 u Beogradu. .

Pomoć za realizaciju kampa organizatoru K-Town Group-i dali su: Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije kroz program Mladi su zakon, Opština Kosjerić, Narodna biblioteka Kosjerić, Osnovna škola Mito Igumanović, Vračar boje, KEPO, MD Wagen i druga lokalna preduzeća. ♦