Pokret Dosta je bilo traži odlagane sednice Skupštine

Pokret Dosta je bilo traži odlagane sednice Skupštine

08/08/2016 Off By

 

Mandatar se poigrava Skupštinom, ponižava je, a pošto nema nikakav plan za vladu smislio je ovu pozorišnu predstavu da bi što manje građana čulo kritiku


POSEBNA sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o novoj vladi zakazana je uz kršenje Poslovnika i zato je Saša Radulović, šef poslaničke grupe DJB u Skupštini, zatražio da se sednica odloži za sedam dana, kao i da se vreme za raspravu posle čitanja ekspozea produži i traje pet puta duže od izlaganja mandatara.

Dopis predsednice Skupštine Maje Gojković kojim saziva posebnu sednicu o vladi za sutra u 14 sati, stigao je u poslanički klub Dosta je bilo tačno u 13.50 sati, svega deset minuta pre roka od 24 sata koji poslanici imaju za dopunu dnevnog reda. U dopisu nije naveden ni jedan razlog za hitno zakazivanje sednice, a poslanici nisu pismeno obavešteni i pozvani, kako to nalaže Poslovnik.

Pokret je u tih deset preostalih minuta uspeo da zvanično podnese zahtev da se sednica odloži i zakaže po Poslovniku, sedam dana ranije. Poslanici pokreta Dosta je bilo podneli su predloge za dopunu dnevnog reda. Naši su predlozi da Skupština raspravlja o važnim temamam koje zanimaju građane Srbije i koje su od vitalnog interesa za državu. To su događaji u Sava Mali i nereagovanja državnih organa, neustavnog smanjenja penzija, oduzimanju plodne vojvođanske zemlje domaćim seljacima i davanje stranim “investitorima”, gubicima Er Srbije u 2014 i 2015 godini od preko 100 milina evra. Treba da se raspravlja i o gubicima Železare Smederevo u 2014 i 2015 od preko 200 miliona evra, ukidanju subvencija stranim investitorima, poreskom dugovanju TV Pinka, kao i o biografiji Aleksandra Vučića u kojoj nije navedeno njegovo angažovanje u Profajler timu, privatnoj marketinškoj kompaniji.

Saša Radulović je u svom autorskom tekstu za Blic 03. avgusta već upozorio da je namera mandatara da vladu predstavi u Skupštini tokom Olimpijskih igara, da satima čita ekspoze kako bi svi izgubili strpljenje da ga slušaju, a posebno da saslušaju pitanja poslanika koja bi usledila. Mandatar se poigrava Skupštinom, ponižava je, a pošto nema nikakav plan za vladu smislio je ovu pozorišnu predstavu da bi što manje građana čulo kritiku.

Mandatara jedino zanimaju predsednički izbori. Vlada koju će sada formirati neće imati nikakvu budućnost, osim da mandataru obezbedi što bolju početnu poziciju za kandidovanje na predsedničkim izborima. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje mandatara i degradiranje svih institucija u državi. Pokret Dosta je bilo neće dozvoliti ovakvo ponižavanje građana, poslanika, institucija sistema i među njima i najvišeg zakonodavnog tela.(Press DJB)