Ruski portal Utro: Otišla Crna Gora – ostala Srbija

Ruski portal Utro: Otišla Crna Gora – ostala Srbija

07/08/2016 Off By

 

U komentaru se ocenjuje da aktiviranje vojne i trgovinsko-ekonomske saradnje sa Srbijom predstavlja još jedan odgovor Rusije na širenje Alijanse na Crnu Goru


RUSKI informativni portal Utro.ru piše da se Moskva pomirila s gubitkom Crne Gore i koncentrisala snage na zadržavanje svojih pozicija u Srbiji.

Ocenjuje da će, u slučaju da Srbija, kao ključna zapadno – balkanska zemlja, “konačno kapitulira” pred pritiskom NATO-a, Rusija biti “potpuno izbačena iz regiona”.

“Ali, s mnogim postjugoslovenskim republikama Rusija je povezana istorijski, slovenstvom, i pravoslavnom religijom, i već zato ne može sebi da dozvoli da se skloni od učešča u njihovoj sudbini”, ocjenjuje Utro.


utroU komentaru se ocenjuje da aktiviranje vojne i trgovinsko-ekonomske saradnje sa Srbijom predstavlja još jedan odgovor Rusije na širenje Alijanse na Crnu Goru.

“Ako razmatramo aktiviranje saradnje sa Srbijom, kao odgovor na uvlačenje Crne Gore u NATO, doći ćemo do zaključka da je Moskva prihvatila ulazak Crne Gore u Alijansu kao već svršenu stvar. Rusiji nije na ruku da se ozbiljno uvlači u geopolitičku borbu za Crnu Goru, kada pored sebe ima Donbas koji krvari, a na Bliskom Istoku gori Sirija”, piše moskovski portal Utro.