Pariz: svinjetina i u “Halal” prodavnicama!

Pariz: svinjetina i u “Halal” prodavnicama!

07/08/2016 Off By

 

Gradska vlast ovu odluku obrazlaže da francuska prestolnica “ne želi nikakve oblasti namenjene isključivo muslimanima, kao ni bilo kakvu oblast u kojoj uopšte nema muslimana”


LANAC prodavnica “Halal”, koji prodaje meso garantovanog goveđeg i živinskog porekla, a čija su ciljna grupa muslimani, dobio je naredbu gradskih vlasti u Parizu da prodaju i svinjetinu i alkohol ili će se, u suprotnom, suočiti sa zatvaranjem, prenosi danas Independent.

Gradska vlast ovu odluku obrazlaže da francuska prestolnica “ne želi nikakve oblasti namenjene isključivo muslimanima, kao ni bilo kakvu oblast u kojoj uopšte nema muslimana”.

Načelnik oblasti Kolomb Nikol Gueta je, po navodima iz njegovog kabineta, lično otišao u “Halal” prodavnicu i zamolio poslovođu da proširi asortiman dodavanjem svinjetine i alkohola.

Obzirom da su “Halal” marketi počeli sve češće da zamenjuju lokalne prodavnice, stanovništvo se žalilo da u “Halal” supermarketima ne može da kupi uobičajeni spektar prehrambenih proizvoda. Načelnik pariske oblasti je ovom prilikom istakao da bi isto reagovao da su “ovoliko učestali marketi košer hrane”.

Pariske vlasti traže zakonske mere kojim bi opozvali zakup prodavnica od “Halal” lanca koji važi do 2019.(Agencije)♦