Bačka Palanka: Srpski radikali se ne odriču Republike Srpske Krajine!

Bačka Palanka: Srpski radikali se ne odriču Republike Srpske Krajine!

06/08/2016 Off By

 

Nepobitna je činjenica da su Hrvati izvršili genocid nad srpskim narodom i da je u Hrvatskoj svaka vlast ustaška i antisrpska. Svi hrvatski zvaničnici slave etničko čišćenje čitavog jednog naroda a za taj zločin niko do sada nije odgovarao, rečeno je na protestu


SRPSKA radikalna stranka organizovala je protest povodom 21. godišnjice zločinačke hrvatske akcije „Oluja“, u kojoj je sa prostora Republike Srpske Krajine proterano više od 250.000 Srba.

Protest je održan u Bačkoj Palanci, u blizini graničnog prelaza Bačka Palanka – Ilok. Prisutnima su se obratili: predsednik Opštinskog odbora Bačka Palanka Dragan Bozalo, predsednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Krajine Dušan Munikravić, predsednik Izvršnog odbora Vjerica Radeta i potpredsednik stranke Milorad Mirčić.

Govornici su poslali jasnu poruku da se srpski radikali ne odriču Republike Srpske Krajine i da nikada neće odustati od oslobađanja otetih srpskih teritorija. Istaknuto je da Hrvati proslavom „Oluje“ iznose nove dokaze da hrvatska država nema ni moralno, ni istorijsko, ni nacionalno pravo na postojanje.

Nepobitna je činjenica da su Hrvati izvršili genocid nad srpskim narodom i da je u Hrvatskoj svaka vlast ustaška i antisrpska. Svi hrvatski zvaničnici slave etničko čišćenje čitavog jednog naroda a za taj zločin niko do sada nije odgovarao.

Radikali su podsetili okupljene da je upravo zahvaljujući Vojislavu Šešelju, predsedniku Srpske radikalne stranke, izgrađen veliki broj naselja u kojima danas žive lica izbegla i prognana sa teritorije Republike Srpske Krajine.(Press SRS)♦