
Recepti: francuski tost sa sirom i jagodama
03/08/2016Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno:
- Pola šolice svežeg posnog sira
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- cimet
- 1 kašika putera
- 2 tanke šnite hleba od integralnog brašna
- Pola šolice svežih jagoda
- zaslađivač po želji
Priprema:
Sir stavite u blender i miksajte 30-45 sekundi. Dodajte mu naseckane jagode i ručno promiješajte (možete dodati i zaslađivač po želji). U loncu pomešajte jaja, mleko i cimet, pa dobro istucite. Pola kašike putera zagrejte na tavi. Narežite dve tanke kriške hleba, umočite ih u smesu od jaja i stavite na tavu da se peku. Kada hleb dobije zlatno-smeđu boju okrenite ga na drugu stranu.
Kada je gotov, izvadite ga pa svaku krišku hleba namažite sa malo debljim slojem sira i jagoda. Spojite ih, pa celi sendvič umočite u jaja. Na ostaloj polovini putera ispecite sendvič. Kada dobije zlatno-smeđu boju izvadite ga, prerežite na pola i pospijte sa šećerom u prahu (po želji).♦