Međukomšijska polemika: I Srbi su podigli spomenik – Gavrilu Principu

Međukomšijska polemika: I Srbi su podigli spomenik – Gavrilu Principu

02/08/2016 Off By

Komentarišući protestnu notu Crne Gore, koja je pristigla iz istog razloga, Kovač je rekao da su notu primili, te da će je razmotriti i podržati Crnu Goru na putu ka NATO savez


MINISTAR spoljnih i evropskih poslova u odlazećoj vladi Hrvatske Miro Kovač danas je izjavio da se “u Srbiji kontinuirano slave ratni zločinci i ona ne sarađuje s Hagom”.

Mi smo Evropska unija“, poručio je Kovač srpskoj diplomatiji reagovajući na protestne diplomatske note iz Srbije zbog poništenja presude kardinalu Alojziju Stepincu, podizanja spomenika Miri Barešiću, koji je 1971. godine ubio jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića i poništenju presude za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku Branimiru Glavašu.

Kovač je istakao da je ponosan jer u Saboru sede predstavnici manjina od kojih su trojica predstavnici srpske nacionalne manjine, a podsetio je, i da je mandatar za čelnika srpske vlade Aleksandar Vučić prisustvovao predstavljanju spomenika Gavrilu Principu.

Komentarišući protestnu notu Crne Gore, koja je pristigla iz istog razloga, Kovač je rekao da su notu primili, te da će je razmotriti i podržati Crnu Goru na putu ka NATO savez.

Mi na sebe ne damo i nećemo dopustiti ovakve jeftine trikove“, poručio je Kovač, a povodom proslave 21. godišnjica „Oluje“, poručio je Srbiji: „Molimo da stanete na loptu, smirite se, idemo racionalno razgovarati, a ne komunicirati propagandnim akcijama“.♦