Konferencija  za medije Aleksandra Vučića: SPS ostaje u vladi!

Konferencija za medije Aleksandra Vučića: SPS ostaje u vladi!

01/08/2016 Off By

 

Obaveza Srbije je da se ne saglasi sa proglašavanjem zločinaca u svece i njihovom rehabilitacijom. Sutra bi se moglo reći da Srbija nije reagovala na ovakve postupke Hrvatske.  Hoćemo da se pamti da se Srbija pobunila i protiv terorizma i protiv fašizma
pressRanka Čičak

SRPSKA vlada će biti formirana u narednih deset dana rekao je premijer Aleksandar Vučić večeras novinarima.

-Ekspoze je skoro gotov. Napisao sam 450 strana. Možda ću da ga skratim, a možda i ne. Danas smo na Predsedništvo SNS razgovarali o personalnim rešenjima. Sutra počinjem razgovor sa listom koju predvodi Ivica Dačić, a u petak ili subotu ponovo su na dnevnom redu Predsedništva SNS personalna pitanja.

Tako će u roku od deset dana Premijer obrazložiti budući rad nove Vlade i ona će biti formirana.

Vučić je pozvao novinare da im saopšti kako je Federiki Mogerini, Johanesu Hanu, Žan Klod Junkeru i ostalim zvaničnicima EU poslao pismo o  napadima na Srbiju:

-Ukazao sam im faktografski šta smo sve istrpeli od podizanjka spomenika do rehabilitacije zločinaca iz Drugog svetsko rata i kasnijih ratova. Dao sam im primere kako Hrvatska pušta na slobodu svoje zločincxe koji su bili u srpskim zatvoriuma, pa poslati na dovršenje kazni u svojoj zemlji. Rekao sam im da sve to utiče na političku stabilnost. Uporediti Gavrlila Principa i Barišiča da nije smešno bilo bi tragično. Obaveza Srbije je da se ne saglasi sa proglašavanjem zločinaca u svece i njihovom rehabilitacijom. Sutra bi se moglo reći da Srbija nije reagovala na ovakve postupke Hrvatske.  Hoćemo da se pamti da se Srbija pobunila i protiv terorizma i protiv fašizma. Trudimo se da se prema manjinama ponašamo korektno. Odvojili smo 158 miliona dinara za hrvatsku manjinu. Igor Mirović će finansirati list Hrvatska riječ, nastavićermo sa asfaltiranjem ulica u mestima gde žive Hrvati. Daćemo im u Petrovaradinu prostor za spomen dom Matiju Gupcu. Ne pada nam napamet da naše zločince proglašavamo herojima. Situacija u regionu je komplikovana. Spremni smo za sve razgovore sa komšijama. Ja podržavam dogovor Izertbegovića i Dodika ali ne mogu da podržim ono što se u Hrvatskoj radilo Srbima 1942. godine. Ako Srbija to podrži bolje da me nema kao predsednika Vlade. U  Srbiji smo za ratne zločne osudili 153 naših građana, a u Hrvatskoj se broj osuđenih za zločine nad Srbima mogu izbrojati prstima jedne ruke.

Vučić se pohvalio suficitom u budžetu od 22 miliarde dinara i rekao da je to najbolji rezultat do sada. Stanje u kasi je bolje nego ikada, plate kod privatnika povećane su za više od 3 posto a očekuje se i rast  penzija i plata u javnom sektoru.

Zanimljivo je da naša zemlja spada među one koje najviše nagrađuju pobede sportista. Srbija za te naknade daje dva puta više nego Amerika. U Evropi su izdašniji samo Nemačka i Italija. Mi za svaku srebrnu medalju isplaćujemo 40 hiljada evra, a za zlatnu 45 hiljada. To je dva puta više nego u Hrvatskoj.(foto BERB)♦