Ivana Klimpuš-Cincadze kod Aleksandra Vučića

Ivana Klimpuš-Cincadze kod Aleksandra Vučića

28/07/2016 Off By

Vučić je naglasio da je neophodno raditi na jačanju turizma, posebno nakon otvaranja direktne linije Beograd-Kijev kompanije „Er Srbija“. Sagvornici su istakli i potrebu potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovinskoj razmeni


PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednicom Vlade Republike Ukrajine Ivanom Klimpuš-Cincadze sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Premijer Vučić je istakao da se nada unapređenju ekonomskih odnosa i naglasio da je ove godine povećana robna razmena između Srbije i Ukrajine, ali nedovoljno s obzirom na ekonomske potencijale dveju zemalja. On je naglasio da je neophodno raditi na jačanju turizma, posebno nakon otvaranja direktne linije Beograd-Kijev kompanije „Er Srbija“. Sagvornici su istakli i potrebu potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovinskoj razmeni.

Potpredsednica ukrajinske Vlade Ivana Klimpuš-Cincadze čestitala je premijeru Vučiću pobedu na parlamentarim izborima i otvaranje poglavlja u procesu evrointegracija. Ona je dodala da obe zemlje imaju isti cilj, a to je članstvo u EU istakavši važnost međusobne podrške na evropskom putu.

Tema susreta bio je i Biznis forum koji će u oktobru biti održan u Kijevu uz saradnju privrednih komora.

Dvoje sagovornika saglasila su se da je važno da rukovodstva Srbije i Ukrajine međusobno podržavaju teritorijalni integritet dveju zemalja.(Press Vlade)♦