“Pranje biografija” kvislinga opasno po stabilnost regiona

“Pranje biografija” kvislinga opasno po stabilnost regiona

26/07/2016 Off By

 

Saradnja sa fašistima je bila i jeste zločin, a pokušaj da se to prikrije i pokaže drugačije nego što je bilo doprinosi da se takvi zločini ponove


POTPREDSEDNIK LSV Đorđe Stojšić izjavio je da Liga smatra da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.

Saradnja sa fašistima je bila i jeste zločin, a pokušaj da se to prikrije i pokaže drugačije nego što je bilo doprinosi da se takvi zločini ponove.

Ne postoje nove činjenice koje opravdavaju poništavanje presude Stepincu u Hrvatskoj, kao što ih nije bilo ni u nekolicini presuda donetim u našoj zemlji.

U pitanju je samo nastavak prekrajanja istorijskih činjenica i odricanja od antifašističke tradicije zarad dnevnopolitičkih interesa i nastavka nacionalističkih mitomanija, koji u poslednje vreme ubrzano narušava sve što je dugo činjeno na unapređenju i izgradnji dobrih odnosa među državama.

Očuvanje antifašističkih tradicija na postjugoslovenskim prostorima je neophodno za očuvanje i jačanje građanskog društva. To je jedini put koji će sprečiti da se ludilo devedesetih ponovi.(Press LSV)♦