Vučić posetio izložbu Necenzurisane laži”: “Odslikava demokratski duh srpskog društva”

Vučić posetio izložbu Necenzurisane laži”: “Odslikava demokratski duh srpskog društva”

25/07/2016 Off By

 

Mandatar za formiranje Vlade novinarima je priznao da nije lako da se formira vlada i da se nada da će ipak moći da je formira, “ali ako i ne budem mogao, neće biti nikakav smak sveta”


pressRanka Čičak

KONTRAVERZNU izložbu Srpske napredne stranke “Necenzurisane laži”, koja je otvorena 18. jula u galeriji “Progres” u Beogradu sinoć je posetio Aleksandar Vučić.

Novinarima je izjavio da ranije nije video “devet desetina” tih medijskih sadržaja, ali da “nije Bog zna šta propustio” i da nije fasciniran. Odmah ju je i ocenio: “odslikava demokratski duh srpskog društva”.

“Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji, a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države”, rekao je posle obilaska izložbe.

Pitao je: “Jel napad na demokratiju to što smo mi izložili ono što oni rade? To što smo bez falsifikovanja, bez ijednog komentara pokazali ono što su oni radili? Ako je to dokaz naše nedemokratičnosti ja pozivam ljude da o tome razmisle. Neka dođu ljudi i kažu da li ja ličim na Hitlera ili Džihadi Džona. To nema veze sa informisanjem ili novinarskim poslom, ali to mi ne smeta”, rekao je predsednik SNS i Vlade u tehničkom mandatu.

Okupljenim novinarima Vučić je izjavio je i da ga ne interesuju predsednički izbori, mada istaživanje pokazuje da bi pobedio u prvom krugu.

“Danas smo dobili istraživanje, pobedio bih u prvom krugu predsedničkih izbora kada bih se kandidovao, a u drugom krugu, bilo ko da uđe – (Vojislav) Šešelj, (Saša) Janković ili (Vuk) Jeremić pobedio bih 2:1. Ali mene to ne interesuje. Neću da kalkulišem, ne interesuje me predsednička funkcija”, kazao je prvi čovek Srpske napredne stranke.

Pomenuo je i dugo čekano formiranje nove vlade. Formira će je do sredine avgusta. ako u tome ne uspe, Vladu će formirati neko drugi.

Naglasio je ono što više puta u poslednje vreme pominje da niko sa strane ne može da odlučuje o njenom sastavu. Dodao je i da nema pritisaka, da određeni faktori žele da imaju veći uticaj u Srbiji, ali da o vladi niko ne može da odlučuje osim građana Srbije. Ali i priznao je da “Nije lako da se formira vlada. Nadam se da ću moći da je formiram, ali ako i ne budem mogao, neće biti nikakav smak sveta”, rekao je Vučić.(foto Tanjug)♦