Pripadnici VS otputovali u Moskvu na Međunarodne vojne igre

Pripadnici VS otputovali u Moskvu na Međunarodne vojne igre

22/07/2016 Off By

Timovi Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline – „Otvorene vode“, „Čisto nebo“ i „Tenkovski biatlon“


U RANIM jutarnjim časovima, s Aerodroma „Nikola Tesla“, danas su u Moskvu otputovali pripadnici Vojske Srbije koji će učestvovati na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji. Timovi Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline – „Otvorene vode“, „Čisto nebo“ i „Tenkovski biatlon“.

Ukupno 95 pontoniraca iz Rečne flotile takmičiće se u disciplini „Otvorene vode“ na reci Oki kod grada Murom, dok će se 14 pripadnika Artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva nadmetati u disciplini „Čisto nebo“ na poligonu u blizini grada Jejsk. Ekipa od 20 tenkista učestvovaće na poligonu Alabino, u blizini Moskve, u najatraktivnijoj disciplini igara „Tenkovski biatlon“.

Vođa delegacije Vojske Srbije i član glavne sudijske komisije je pukovnik Dragan Bojić, a ekipe takmičara predvode potpukovnik Saša Todorov – tenkiste, kapetan fregate Dragoljub Janković – pontonirce i major Miroslav Krstić – ekipu ARJ za PVD.

Pripadnici Rečne flotile, artiljerci i raketaši prvi put učestvuju na Međunarodnim vojnima igrama, dok su tenkisti, koji imaju višegodišnje iskustvo, prošle godine osvojili bronzanu medalju.

Međunarodne vojne igre biće održane od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put će deo takmičenja biti održan i u Kazahstanu. Učestvovaće više od 130 ekipa iz 20 država sveta koje će se nadmetati u 23 različite discipline. Ove godine, devet zemalja biće u ulozi posmatrača.♦