Uhapešen policajac zbog izdavanja dokumenata sa neistinitim sadržajem

Uhapešen policajac zbog izdavanja dokumenata sa neistinitim sadržajem

21/07/2016 Off By

 

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena dokumenata ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt između njih i policijskog službenika. Takođe je posredovao i prilikom predaje novca policijskom službeniku nakon izvršenih radnji


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave za grad Beograd – Odeljenja za kontrolu zakonitosti u radu su, po nalogu zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon višemesečne istrage, na području Beograda uhapsili četiri osobe od kojih je jedna policajac u PS Vračar, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Uhapšeni su policijski službenik S. S. i građani K. P, I. I. i B. J.

Postoje osnovi sumnje da je u toku aprila i juna ove godine, S. S. zahtevao i primio novčanu korist za sebe, kako bi neposredno korišćenjem svog položaja omogućavao da se u službenim prostorijama Policijske stanice Vračar izdaju lična dokumenta građanima po ubrzanoj proceduri ili bez odgovarajuće dokumentacije. Za ovu uslugu je od građana uzimao više stotina evra.

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena dokumenata ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt između njih i policijskog službenika. Takođe je posredovao i prilikom predaje novca policijskom službeniku nakon izvršenih radnji.

Sumnja se da su I. I. i B. J. krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja izvršili tako što su svojim izjavama datim na zapisnik doveli u zabludu policijske službenike koji rade na poslovima izdavanja ličnih dokumenata, kako bi izdali dokumenta na ime nepostojeće osobe i time izvršili promenu identiteta licu za koje se traga na prostoru Evropske unije.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.♦