Ko je koga tukao ispred Skupštine grada?

Ko je koga tukao ispred Skupštine grada?

18/07/2016 Off By

 

Do eskalacije nasilja došlo je pri ulasku gradonačelnika Siniše Malog sa saradnicima u zgradu Skupštine grada kada je njihovo privatno obezbeđenje, uz asistenciju policije, udarce, šutiranje i guranje u svom bahatom maniru razgrnulo okupljene građane, koji su pokušali da im uruče papire sa tekstom otkaza

 


 

pressRadomir Lazović

DANAS smo pre početka sednice skupštine grada Beograda pokušali da uručimo otkaz gradonačelniku Siniši Malom i predsedniku skupštine grada Nikoli Nikodijeviću.

Na poziv inicijative Ne da(vi)mo Beograd nekoliko stotina građana okupilo se sa tekstom otkaza ispred Gradske uprave Grada Beograda u kojoj je uz jake mere bezbednosti zasedala Skupština grada. Samu zgradu Skupštine su čuvale jake snage privatnog obezbeđenja i policije, koja je tako, nažalost, kao i sporne noći, stala na stranu odgovornih za zločine, a ne na stranu građana koji zahtevaju zakonom garantovanu pravdu. Tako su se i danas pripadnici policije i privatnog obezbeđenja više puta nasilnički ophodili prema građanima koji su zahtevali pravdu.

protestDo eskalacije nasilja došlo je pri ulasku gradonačelnika Siniše Malog sa saradnicima u zgradu Skupštine grada kada je njihovo privatno obezbeđenje, uz asistenciju policije, udarce, šutiranje i guranje u svom bahatom maniru razgrnulo okupljene građane, koji su pokušali da im uruče papire sa tekstom otkaza. Izjavu gradonačelnika da je napadnut na današnjem protestu smatramo vrhuncem licemerja. Živimo u svetu lako dostupnih fotografija i snimaka, sami prosudite ko je u pravu. Građani su ti koji su ugroženi, napadani, vezivani, i obespravljeni od strane onih koji su osvedočeni lažovi na vlasti.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd će, kao i do sada, nastaviti da vrši nenasilni pritisak sve dok odgovorni za zločin u Savamali ne budu snosili adekvatne posledice i dok se ne obustavi sprovođenje projekta “Beograd na vodi”, koji je ekonomski i urbanistički štetan po interese građana Beograda i Srbije. Nakon pet velikih protesta koji su prošli bez ijednog incidenta, i koji su na ulice izveli desetine hiljada nensilnih građana u potrazi za pravdom, ovo je prva direktna akcija usmerena na odgovorne funkcionere. Dok nema pravde za narod, nema mira za vlasti. ( foto Dušan Rajić)♦