ALEKSANDRA JERKOV U SKUPTINI SRBIJE: KO STOJI IZA NAPADA NA ILIJU VUJAČIĆA

18/11/2014 Off By

SRBIJA

Poslanica iz redova DS je ocenila da je skandalozno to što je profešor i dekan FPN pretučen u subotu u sred bela dana i da to govori o celokupnoj bezbednosti u društvu, podsetivši da je Vujačić prethodno, pre dva meseca, obavestio policiju da mu se preti

Ranka Čičak

 

jerkova1811>POSLANICA Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je danas kao skandalozan napad na dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića i upitala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića šta MUP radi da bi se otkrii organizatori napada.
“Iz medija smo saznali da su konkretni napadači uhvaćeni, međutim očigledno je da je napad organizovan. Naše pitanje je ko je to organizovao, naručio? Ko su osobe koje stoje iza napada i zbog čega”, upitala je Jerkovljeva u Skupštini Srbije u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja. Ona je ocenila da je skandalozno to što je profešor i dekan FPN pretučen u subotu u sred bela dana i da to govori o celokupnoj bezbednosti u društvu, podsetivši da je Vujačić prethodno, pre dva meseca, obavestio policiju da mu se preti.


VLADIMIR PAVIĆEVIĆ: NAJVAŽNIJE JE KO JE NARUČIO NAPAD NA DEKANA

 

Vladimir Pavičević

Vladimir Pavičević

POSLANIK Nove stranke Vladimir Pavićević izjavio je danas, povodom napada na dekana Fakulteta
političkih nauka (FPN) u Beogradu Iliju Vujačića, da je najavažnije pitanje u tom slučaju ko je naručio napad. Pavičević je naveo da je uprkos tome što je policija saopštila da je otkrila počinioce napada, najvažnije to ko je naručio napad na Vujačića koji je, kako je rekao Pavičević, pre dva meseca članove Nastavno-naučnog veča FPN obavestio da mu prete i ucenjuju ga da se povuče. Vujačić je, kako je naveo Pavićević, tada rekao da postoje pretnje, da se od njega traži da podnese ostavku na mesto dekana FPN i da mu je rečeno da ukoliko ne odstupi sa mesta dekana da je moguće da bude i fiziccki napadnut.
“To se, kao što vidimo, posle dva meseca desilo. Smatram da je važno da se čak i predsednik Vlade (Aleksandar Vučić) koji se bavi svim mogućim pitanjima, bavi i ovim pitanjem”, ocenio je Pavićević. Poslanik je ocenio da je slučaj profesora Vujačića “još jedan signal da smo počeli da živimo u jednoj siledžijskoj državi”. Imamo posla sa jednom siledžijskom državom koja silu shvata kao instrument sprovođenja volje. Nije važno pravo, nema mesta za pravdu, samo gola sila kojom se sprovodi neka volja”, istakao je Pavićević.
Akademska zajednica, univerziteti u Srbiji moraju da se uozbilje i da počnu da štite svoje poštene, čestite profesore i studente, rekao je Pavićević ističući da je profesor Vujačić čovek koji štiti svoj i kredibilitet i integritet institucije i zaslužuje podršku u toj borbi. “Ako akademska zajednica ne može da ustane onda znači da smo u totalnom potonuču. Vreme je da se pokrenemo”, ocenio je poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije Vladimir Pavićević.<


“Od verbalnog do fizičkog nasilja je mali korak”, istakla je Aleksandra Jerkov, navodeći da policija selektivno reaguje u ovakvim slučajevima u zavisnosti od toga, kako je rekla, ko su žrtve, a ko počinioci.
Ilija Vujačić napadnut je u subotu u blizini svoje zgrade u Beogradu, a policija je privela dve osobe osumnjičene za napad. Prema pisanju beogradskih medija, dekan FPN-a je pre dva meseca obavestio Naučno-nastavno veće Fakulteta o pretnjama kojima se, kako je tada saopštio, na njega vrši pritisak da podnese ostavku na mesto dekana.
531641-saip-kamberi01->Poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Skupštini Srbije Šaip Kamberi upitao je Vladu Srbije kada će biti urađen plan za integraciju Albanaca u državne i javne institucije Srbije. On je rekao da su od 1.596 zaposlenih u državnim i javnim institucijama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, 387 građani albanske nacionalnosti, što je “veoma niska zastupljenost” Albanaca.<


SRBIJA

vučić i gabrijelSUSRET ZIGMARA GABRIJELA I ALEKSANDRA VUČIĆA: SRBIJI JE POTREBNA POMOĆ

SRBIJA – EU Vučić je podsetio da je Nemačka najvažniji politički i ekonomski partner Srbije. “Danas je važan

 

vesna pusićVESNA PUSIĆ: SRBIJI U OVOM TRENUTKU NA SVOJIM ULICAMA IMA JEDNOG POLUDELOG RATNOG ZLOČINCA

SRBIJA  – HRVATSKA – EU Šešelj za hrvatsku ministarku predstavlja potencijalno remetilački faktor u prvom redu u regionalnim

 

sumaNA VRHU CERA PEDESETAK ZATVORENIKA SADI MLADICE

SRBIJA Ideja nam je da svaka površina koju budemo pošumili dobije ime neke slavne ličnosti ili datuma iz

 

stopLSV: STOP FAŠIZMU!

SRBIJA Skrećemo pažnju da ni posle sedam godina nije završeno suđenje onima koji su tog 7. oktobra u