Sinoć u Beogradu  protest “Beograd NIJE MALI”

Sinoć u Beogradu protest “Beograd NIJE MALI”

14/07/2016 Off By

 

Ostavke nadležnih: Siniše Malog, gradonačelnika Beograda, Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova RS, Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije i Nikole Ristića, načelnika Komunalne policije Beograda, biće prvi korak ka krivičnom procesuiranju organizatora, počinioca i saradnika u zločinu, i zaustavljanju ekonomskog i urbanističkog nasilja nad građanima

SINOĆ  je više od 10.000 građana na protestu “Beograd NIJE MALI” zahtevalo ostavke i odgovornost nadležnih za rušenje objekata i maltretiranje, vezivanje i ograničavanje slobode građana u Savamali, kao i za nereagovanje policije. Protestnom šetnjom od Skupštine grada do Hercegovačke ulice ukazali su na tragove zločina koji je osmišljen i započet pre dve godine. Na ovom mestu su izaslanici nacionalne vlasti potpisali kriminalan ugovor o projektu “Beograd na vodi”. I odatle su organizovano krenuli sa propagandom, lažima i obmanjivanjem građana, a završili u nasilju u noći 25. aprila!
Ne prihvatamo da policija pruža odstupnicu maskiranim nasilnicima, niti da se nasilje sprovodi unutar zakona, ni mimo zakona. Ukoliko se ne suprotstavimo, nasilnici će nam pokazati svoje celokupne hirovite potencijale. Ukoliko se ne suprotstavimo, nacionalna i gradska vlast će nastaviti sa otimanjem naših javnih površina i resursa, a novac za javno zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu i transport pretočiće u lukrativni poduhvat “Beograd na vodi”, kako bi njihovi ekonomski burazeri profitirali. Naš gubitak njima omogućava luksuz. Zato nastavljamo sa našom borbom, jer oni ne smeju imati mira. Kada su oni sigurni u svojoj bahatosti, mi nismo u našim domovima. Kada oni “veruju” u institucije, mi plaćamo odnošenje šuta nakon njihovog divljanja. Zato ćemo ih počevši od ponedeljka tražiti u svakoj ljušturi koju su napravili od institucija.

Ostavke nadležnih: Siniše Malog, gradonačelnika Beograda, Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova RS, Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije i Nikole Ristića, načelnika Komunalne policije Beograda, biće prvi korak ka krivičnom procesuiranju organizatora, počinioca i saradnika u zločinu, i zaustavljanju ekonomskog i urbanističkog nasilja nad građanima.(Press  Inicijativa)

Na skupu su govorili Srbijanka Turajlić, profesor Elektrotehničkog fakulteta u penziji, Srđan Keča, režiser, a ispred Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović.
Beograd NIJE MALI!♦