Dijalog na visokom nivou između ECB i NBS

Dijalog na visokom nivou između ECB i NBS

13/07/2016 Off By

 

Dijalog na visokom nivou redovno se održava između Evropske centralne banke i centralnih banaka zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji koje su započele pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Akcenat dijaloga stavljen je na ekonomska i finansijska kretanja i monetarnu politiku


ČLAN Izvršnog odbora Evropske centralne banke Benoa Kere (Benoît Cœuré) posetio je danas Narodnu banku Srbije gde je razgovarao s guvernerkom Jorgovankom Tabaković u okviru dijaloga na visokom nivou između Evropske centralne banke i Narodne banke Srbije.

Dijalog na visokom nivou redovno se održava između Evropske centralne banke i centralnih banaka zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji koje su započele pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Akcenat dijaloga stavljen je na ekonomska i finansijska kretanja i monetarnu politiku.

Prvi dijalog na visokom nivou između Evropske centralne banke i Narodne banke Srbije održan je 14. jula 2014. u Frankfurtu.

Sastanci na nivou Izvršnog odbora Evropske centralne banke praćeni su drugim vidovima saradnje na tehničkom nivou između centralnih banaka zemalja koje su na putu članstva u Evropskoj uniji i Evropske centralne banke.(Press NBS)♦