POČEO 16. EXIT FESTIVAL

POČEO 16. EXIT FESTIVAL

07/07/2016 Off By

 

Osim gostiju iz regiona, iz Velike Britanije i Holandije, ove godine povećan je broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafricke Republike, kao i Kine i Japana


VEČERAS, u Novom Sadu, na Petrovarandinskoj tvrđavi počeo je muzički festival EXIT, koji će trajati četiri dana i četiri noći.

Kroz kapije EXIT festivala svake večeri proći će, prema procenama organizatora, između 45.000 i 50.000 ljudi iz više od 60 država, kako bi pratili nastupe više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona.

Mnogobrojni gosti, sa svih kontinenata, stižu u Novi Sad, a organizatori kažu da je sve spremno za početak dugo iščekivanog festivala.

Ove godine broj stranih turista biće veći za čak 30 odsto u odnosu na prošlogodišnji EXIT.

Osim gostiju iz regiona, iz Velike Britanije i Holandije, ove godine povećan je broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafricke Republike, kao i Kine i Japana.

Najavljene vremenske prilike odgovaraju dobrom provodu i atmosferi tokom četiri festivalska dana, jer je prognozirano sunčano i toplo vreme. Ulaznice za EXIT dostupne su još samo za publiku u Srbiji, a određeni broj ulaznica biće dostupan i svake večeri na festivalskim blagajnama na tvrđavi.

Atmosfera u Novom Sadu je već energična, a preksinoćnji omladinski sajam “Youth Fair” okupio je Novosađane i strane turiste na glavnom trgu tokom izvođenja čuvenog dela Volfganga Amadeusa Mocarta „Čarobna frula” u izvođenju orkestra, hora i solista Srpskog narodnog pozorišta.♦