ŠEŠELJ: SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU!

ŠEŠELJ: SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU!

07/07/2016 Off By

 

Ukoliko ne dođe do promene ekonomske i spoljne politike, pred nama je još deset godina iscrpljivanja i zamajavanja raznim pregovaračkim procesima oko eventualnog članstva, i ucenjivanja Srbije, rekao je lider Radikala na današnjoj konferenciji za medije


SRPSKA radikalna stranka zahteva da se ukupna srpska ekonomska politika hitno promeni. Budućnost Srbije nije u Evropskoj uniji. Evropska unija je počela da propada a to je postalo jasno onog trenutka kada je jedna od ključnih članica Unije, Velika Britanija, voljom svojih građana izglasala istupanje iz Unije.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sedištu stranke, prof. dr Vojislav Šešelj je istakao da srpski političari konstantno uljuljkuju građane praznim pričama da će nas Evropska unija jednog dana primiti u punopravno članstvo. Niko nema hrabrosti da saopšti da bi taj proces mogao da traje još najmanje deset godina. Srpski radikali su sigurni da Srbija ni nakon deset godina neće postati članica Unije, zbog toga što će se Unija pre toga raspasti.

Ukoliko ne dođe do promene ekonomske i spoljne politike, pred nama je još deset godina iscrpljivanja i zamajavanja raznim pregovaračkim procesima oko eventualnog članstva, i ucenjivanja Srbije. Od Srbije se očekuje da prizna Kosovo, da prekine prijateljske odnose sa Rusijom, da zavede sankcije Rusiji i da stalno popušta Hrvatskoj. Srbiju takođe ucenjuju po pitanju Republike Srpske, vršeći pritisak da se Republika Srpska ukine i da se utopi u unitarnu Bosnu i Hercegovinu.

Srpska ekonomija nema šansi da izađe iz duboke krize sve dok se oslanja na Međunarodni monetarni fond i Svetsku banku. Međunarodni monetarni fond služi da se uspostavi dužničko ropstvo u celom svetu i srpski radikali se zalažu za prekid saradnje sa ovom organizacijom.(Press SRS)♦