MUP POZIVA: VRATITE ILEGALNO ORUŽJE – BEZ BOSLEDICA!

MUP POZIVA: VRATITE ILEGALNO ORUŽJE – BEZ BOSLEDICA!

04/07/2016 Off By

 

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Zorica Lončar Kasilica pozvala je danas građane da tokom postupka legalizacije oružja, koja je počela 1. jula i traje do 1. novembra 2016. godine, predaju policiji oružje koje imaju u nelegalnom posedu


 

Podsetivši da je nelegalno posedovanje oružja krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora, Kasalica je apelovala na građane da iskoriste novi krug postupka legalizacije i predaju oružje koje imaju u nelegalnom posedu, bez ikakvih posledica.

Postupak legalizacije je prilika za građane, da bez krivične odgovornosti i dokazivanja porekla, oružje predaju policiji ili zatraže da se obavi legalizacija oružja koje poseduju“, objasnila je Kasalica.

Načelnica je ukazala da je tokom prethodne legalizacije koja je sprovedena pre godinu dana, iz ilegalnog u legalne tokove prešlo preko sedam i po hiljada komada oružja, koje su građani predali.

Ona je precizirala da je tokom legalizacija sprovodene 2015. godine, između ostalog, predato 287 automtaskih pušaka, 32 škorpiona, 15 ručnih bacača, 1.107 bombi i eksplozivnih sredstava, kao i 160.434 komada municije različitog kalibra.

Kasalica je izrazila očekivanje da će građani iskoristi novi krug legalizacije koji sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje im omogućava da predaju nelegalno oružje ili zatraže njegovu legalizaciju, odnosno da ga registruju.

Prema njenim rečima, građani oružje koje imaju u nelegalnom posedu mogu predati policiji na bezbedan način, a takođe mogu pozvati policiji i policijski službenici će doći i preuzeti oružje koje je u ilegalnom posedu.(Press MUPA)♦