DUŠAN BAJATOVIĆ: SUDBINA SRBIJE JE U RUKAMA SAD I RUSIJE A NE U EU

DUŠAN BAJATOVIĆ: SUDBINA SRBIJE JE U RUKAMA SAD I RUSIJE A NE U EU

03/07/2016 Off By

 

-Mi ne možemo da tražimo rešenja da Srbija ostane cela i da štitimo naš nacionalni interes, a da pričamo samo sa Briselom”, kaže Bajatović, ističući da je nemoguće ta pitanja rješavati pomoću birokratije


POLITIČKA sudbina Srbije će se određivati u Moskvi i Vašingtonu, a ne u Briselu i Berlinu, izjavio je potpredsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović.

-Kad god sam se bavio Srbijom i njenom budućnošću, uvek sam govorio da o tome treba pričati sa Moskvom i Vašingtonom, a ne sa Briselom ni sa Berlinom”, rekao je Bajatović, naglasivši da je to njegovo privatno viđenje.

On je ocenio da je ekonomska, politička i svaka druga situacija u Evropi takva da je i najveća evropska sila, Nemačka, u geostrateškom smislu regionalna, a ne globalna sila.

-Mi ne možemo da tražimo rešenja da Srbija ostane cela i da štitimo naš nacionalni interes, a da pričamo samo sa Briselom”, kaže Bajatović, ističući da je nemoguće ta pitanja rješavati pomoću birokratije.

Na pitanje da li Srbija treba da ide ka EU, Bajatović kaže da je sigurno da treba da ide ka civilizacijskim vrednostima EU i da treba da se osposobi za članstvo u EU.(Sputnjik)♦