Jubilej Energoprojekta – 65 godina uspešnog rada

Jubilej Energoprojekta – 65 godina uspešnog rada

01/07/2016 Off By

 

Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu”, poručio je Aleksandar Vučić


Ranka Čičak

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na obeležavanju 65 godina rada i postojanja Energoprojekta da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.

– Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu”, poručio je Premijer naglašavajući da je u tom smislu Srbija na dobrom putu.

Rekao je da će rast da bude nešto čime ćemo moći i ubuduće da se hvalimo, nešto na čemu ćemo da gradimo budućnost, kao i otvorenost prema svetu.

Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže „imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.

– I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor – Energoprojekt. Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite”, rekao je on.

Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta potsetio je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i Energoprojekt rastao.

Ne postoji hidro i termoelektrana gde Energoprojekt nije imao zapaženu ulogu”, rekao je Milovanović, rekavši da je odmah po osnivanje ta kompanija krenula i da osvaja zemlju po zemlju i da je u više od 75 zemalja realizovala na hiljade projekata.

U prošloj godini ostvaren je poslovni rezultati koji je premašio 300 miliona evra i da su zaključeni ugovori vredni pola miliona evra i ovi uspesi su najbolji način na koji je obeležen jubilej.

Povodom jubileja nagrada za životno delo uručena je inženjeru Miodragu Mesaroviću, koji od 1962. godine, kako je direktor Energoprojekta rekao, neumorno radi i koji je mnogim generacijama bio mentor i učitelj.♦