Ulična galerija u Beogradu: Izložba fotografija Entomophobia – Horda Sage

Ulična galerija u Beogradu: Izložba fotografija Entomophobia – Horda Sage

15/06/2016 Off By

 

Entromofobiju najčešće karakteriše iracionalan strah ili kulturološki objašnjivu odvratnost prema insektima


U PETAK 17. juna u 20 časova, u Uličnoj galeriji biće otvorena izložba fotografija “Entomophobia”, fotografa koji radi pod pseudonimom Horda Sage.

Horda Sage (1)U najavi izložbe navodi se da “Neobične fobije mogu kontrolisati naše živote bez realnog razloga i izazivati nervozu ili panične osećaje straha. Entromofobiju najčešće karakteriše iracionalan strah ili kulturološki objašnjivu odvratnost prema insektima. Mnogi razloge za ovu vrstu fobije nalaze u preživljenom bolnom ubodu ili ugrizu, prljavštini, mogućim bolestima koje prenose ili u činjenici da izgledaju kao mala čudovišta. Zato izbor fotografija na ovoj izložbi upravo predstavlja nameru autora da se poigra sa pojavom ove specifične fobije koja posmatraču izaziva nadrealan strah od različitih ili specifičnih vrsta insekata”.

Horda Sage je dobri duh Ulične galerije koji dokumentuje otvaranja drugih umetnika, kao i ostale događaje u organizaciji Ministarstva prostora. Dokumentarnom fotografijom bavi se dugi niz godina. Njegova interesovanja su prirodni fenomeni, događaji i ljudski odnosi. Ovo je njegova prva izložba na kojoj i sam staje na umetničku scenu. (Press Ulična galerija)♦