Samit NIN Fokusa: povećanje plata i penzija nije isključeno

Samit NIN Fokusa: povećanje plata i penzija nije isključeno

10/06/2016 Off By

 

Ukoliko to bude slučaj i u ovoj godini odluka o povećanju bi moralo da bude obuhvaćena zakonom o budžetu za narednu godinu, koji je efektivan od 1. januara 2017. objasnio je ministar Dušan Vujović na Samitu NIN Fokusa u Bećićima


nin2POVEĆANJE plata u javnom sektoru i penzija biće moguće čim ponovo ostvarimo dobre rezultate poput dosadašnjih, ali to nećemo raditi na veresiju, poručio je danas ministar finansija Dušan Vujović na Samitu NIN Fokusa u Bečićima.

Ukoliko to bude slučaj i u ovoj godini odluka o povećanju bi moralo da bude obuhvaćena zakonom o budžetu za narednu godinu, koji je efektivan od 1. januara 2017. objasnio je ministar na Samitu NIN Fokusa.

Vujović je, komentarišući izjavu šefa Misije MMF Džejmsa Rufa da povećanje plata i penzija ne dolazi u obzir, rekao da je Fond neko ko, kao kontrolor, više voli da gleda konzervativnu stranu.On je podsetio da razgovori sa MMF počinju u ponedeljak, kada će sve teme biti na tapetu.

Imamo razgovore o četvrtoj reviziji, koja obuhvata kraj 2015. i petoj koja se odnosi na prvi kvartal 2016, rekao je on i dodao da su svi fiskalni pokazatelji premašili očekivanja.

Vujović je rekao da je Dejvid Lipton, drugi čovek MMF rekao da program mora da ima tri stuba, kao “mercedesov” znak – makrofiskalna stabilnost, konsolidacija finnasijskog sektora i pokretanje rasta. Uradilo smo mnogo na svim poljima, rekao je ministar i podsetio da je Fond kontrolor, i da političari i lideri isti fenomen gledaju sa različitih strana.

Kad postavimo novi prostor hoćemo da povećamo primanja bez odlaganja, ali nećemo to raditi na veresiju, već kad ostvarimo nove rezultate, rekao je Vujović.(Agencije)