Novaku uručen mač Despota Stefana Lazarevića

Novaku uručen mač Despota Stefana Lazarevića

09/06/2016 Off By

 

Svetski reket broj jedan postao je prvi nosilac Mača „Zlatni Vitez – Despot Stefan“ i proglašen je za viteza 2016. godine. U Novakovo ime mač je primila njegova portparolka Aleksandra Radujko, a uručio ga je Njegovo Kraljevstvo Veličanstvo princ Mihajlo Karađorđević


MAČ „Zlatni Vitez – Sveti Stefan Despot Srpski“, replika srednjovekovnog mača despota Stefana Lazarevića, dodeljen je sinoć najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću na Svečanoj Spasovdanskoj dodeli priznanja Vitez Festa 2016.

Istom prilikom, biznismenu Draganu Simoviću uručen je Mač Viteza privrede.

Svetski reket broj jedan postao je prvi nosilac Mača „Zlatni Vitez – Despot Stefan“ i proglašen je za viteza 2016. godine. U Novakovo ime mač je primila njegova portparolka Aleksandra Radujko, a uručio ga je Njegovo Kraljevstvo Veličanstvo princ Mihajlo Karađorđević.

Ona je prenela pozdrave Novaka Đokovića i rekla da najbolji svetski teniser nije mogao lično da dođe, ali da je poslao poruku zahvalnosti zbog ovog priznanja.

Mač je ručni rad kovača Željka Pantića iz Smedereva i predstavlja repliku srednjovekovnog mača Despota Stefana. Izrađen je uz konsultaciju arheologa Marka Aleksića i najlepša je rekonstrukcija svetski priznatog srpskog mača ikada rađena u Srbiji.

Kraljevski Red Vitezova je na svečanosti uručio i povelje, priznanja i zahvalnice svim organizacijama, udruženjima i pojedincima koji su doprineli realizaciji Vitez Festa, festivala koji se održava svake godine na Vrbicu i Cveti na Kalemegdanu.

Kraljevski Red Vitezova objavio je otvoren konkurs za donatore, partnere i sponzore i poziva sve voljne organizacije, udruženja i pojedince da pomognu održavanje Vitez Festa i širenje tradicije, istorije, kulture i viteških vrednosti najmlađima.(Press Kraljevski red vitezova)♦