Vučić razgovarao sa Dačićem, Šešeljem i Radulovićem

Vučić razgovarao sa Dačićem, Šešeljem i Radulovićem

07/06/2016 Off By

Dačić priželjkuje ulazak u Vladu, Šešelj traži da se Vučić otkaže EU, a Radulović je tražio da primi tužbu zbog klevete od pre nekoliko godina


Ranka Čičak

PREMIJER Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima političkih partija oko formiranja nove vlade.

Beograd, 7. juna 2016. - Predsednik SPS Ivica Dacic dolazi na konsultacije. Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vucic poceo je danas u 14 sati konsultacije o novoj vladi razgovorom sa predstavnicima koalicije SPS-JS. Vucic i njegov saradnik Ivica Kojic u Domu Narodne skupstine razgovaraju sa liderom SPS Ivicom Dacicem i predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovicem. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

-Srbija 2012 i Srbija danas se ne mogu porediti ni kada se govori o političkom ni ekonomskom položaju.Sačuvali smo ekonomiju, podneli teške mere, koje su dale rezultate. U spoljnoj politici razvili smo prijateljske odnose sa svim zemljama. Srbija više nije negativna tema. Za to sve je važna politička stabilnost. Razgovarali smo o produženju saradnje. Mi smo za to spremni, kao što smo spremni za podršku Vladi i posvećenost poslu, rekao je Dačić i dodao:

-Na kraju razgovora, da raspoložim Premijera, podsetio sam ga da je danas Krstovdan kada se ostvaruju želje. Ja sam poželeo 3 želje. Prva je da se Srbiji ostvare sve želje i da 2020 godine bude članica EU. Druga želja odnosi se na sreću moje porodice. Treća želja je da uđemo u Vladu.

Premijer senasmejao.

Na pitanja novinara koja ministarstva želi SPS, Dačić je odgovorio da o tome nije bilo reči i zamolio Palmu da to potvrdi.

Palma je rekao:

-Nismo došli da tražimo funkcije. Premijer nam je izložio program razvoja do 2020. godine. Najvažnija su nova radna mesta i novi investitori. Naša koalicija sa SPS – om je sposobna da tome doprinese.

Vojislav Šešelj je sa Vučićem razgovarao u četiri oka. Novinarima je posle razgovora rekao da je za saradnju s Vučićevom Vladom spreman samo u slučaju da se on odrekne ulaska u EU:

-Nije mi ništa odgovorio, samo me tužno pogledao.

Na pitanje kako je protekao susret, kaže da je bilo kao da su se prvi put videli:

-Vučić je naneo štetu mojoj stranci kada ju je napustio. To je bilo njegovo pravo i ja se ne ljutim. Onaj koji mi je naneo najveću štetu je neko drugi i moj smrtni neprijatelj . Govorili smo i o razvoju Srbije. Ja imam primedbi na Vučićev ekonomski projekt, ali o tome ću govoriti tek kada ga bude izneo pred poslanicima.

Incident je posle razgovora s Vučićem napravio Saša Radulović. Nije hteo da odgovara na pitanja Studija B , Informera i još nekih redakcija koje je nazvao nenovinarima i Vučićevom propagandnom mašinerijom. Neki su novinari u znak solidarnosti predložili da sve kolege napuste sastanak, ali se to nije dogodilo.

Radulović je zatim pokazao kopiju tužbe koju je pre dve godine podneo protiv Vučića, a ona se još nalazi u nekoj sudskoj ladici. Bio je ljut:

-Vučić mi je pričao priče o razvoju privrede i vladavini prava. Ja sam mu rekao da je sve ono što pušta u tabloide – laž. Nisam ga vređao. On je odmah krenuo na mene s uvredama. Za opoziciju je rekao da lažu i da su lopovi i upotrebljavao iste ružne reči kao i njegovi poslanici protiv poslanika opozicije. Ja sam mu dao naš program o razvoju Srbije u 20 tačaka, a on je nastavio da vređa i viče. Žao mi je što je takav i nije u stanju da sasluša. Neko ko želi da bude premijer, treba da nauči da poštuje sagovornika. Očekuje se da se večeras, posle razgovora sa svim predstavnicima stranaka, novinarima obrati i mandatar Vučić. kraj bezrazložno vikanje na novinare 7.6.