Na Kolarcu, 7. juna Kolo završava 68. koncertnu sezonu

Na Kolarcu, 7. juna Kolo završava 68. koncertnu sezonu

03/06/2016 Off By

Ansambl Kolo završava 68. sezonu na najbolji mogući način – koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca i audicijom za prijem pripravnika-volontera


foto Jelena Janković

foto Jelena Janković

Milo Radman

U UTORAK 7. juna u 20 u Zadužbini Ilije M. Kolarca ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo održaće završni koncert 68. umetničke sezone pod nazivom #Tradicijanova.

Umetnički korpus Ansambla Kolo čini više od pedeset igrača koji su istovremeno i pevači, kao i četrnaest muzičara Narodnog orkestra, koji su tokom ove sezone održali 64 nastupa. Programe Kola, pored beogradske, videla je i publika u mnogim gradovima Srbije,(u Paraćinu, Novom Sadu, Užicu, Raški, Jagodini, Bečeju, Sremskoj Mitrovici…), sa velikim uspehom gostovali smo i u Banjaluci, Zagrebu, Parizu. Nakon 27 godina ponovo smo uspostavili saradnju sa Ansamblom Lado iz Zagreba. Zajednički koncerti Kola i Lada u Beogradu i Zagrebu svakako predstavljaju najviše umetničke domete koje smo ostavrili tokom ove sezone.

O daljim planovima Vladimir Dekić direktor Ansambla kaže:

Ansambl Kolo završava 68. sezonu na najbolji mogući način – koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca i audicijom za prijem pripravnika-volontera. Edukacija, usavršavanje i proširivanje znanja i veština su nam bili jedan od prioriteta ove sezone i želja nam je da na audiciji izaberemo kandidate kojima ćemo da ponudimo rad sa eminentnim stručnjacima i mogućnost saradnje sa profesionalnim umetnicima i autorima. Zadovoljni urađenim u prethodnoj, uz novu, svežu energiju mladih umetnika koje ćVladimir Dekićemo da odaberemo na audiciji 20.juna. radujemo se narednoj 69. sezoni ( više o audiciji www.kolo.rs ).

Program koji će Ansambl izvesti na sceni Kolarca, biće prilika da publika još jednom prepozna naša nastojanja da umetnost narodne igre, pesme i muzike predstavimo na visokom profesionalnom nivou.

U foajeu Kolarčeve zadužbine posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija Jelene Janković, fotografkinje koja prati i beleži rad Ansambla.