Mali Iđoš: uhapšeni policajci zbog primanja mita

Mali Iđoš: uhapšeni policajci zbog primanja mita

31/05/2016 Off By

Sumnja se da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Iđoš – Bačka Topola i u mestima Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje


PRIPADNICI Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osam policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su Č. P, R. D, M. S, K. D, T. M, H. J, S. I. i Đ. O. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Iđoš – Bačka Topola i u mestima Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Na ovaj način, oštećen je budžet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da, kao neposredni starešina, nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da je uticao na oštećenog da odustane od prijave, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, sumnja se da S. I. i Đ. O. nisu preduzeli zakonom predviđene mere i radnje u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine. Iako su izašli na lice mesta, oni nisu izvršili uviđaj, niti su obavestili nadležno tužilaštvo, a događaj nisu evidentirali.♦