Doneta odluka o dobitnicima nagrade „Aleksa Spasić“

Doneta odluka o dobitnicima nagrade „Aleksa Spasić“

31/05/2016 Off By

U skladu sa pravilima konkursa dodeljene su tri novčane nagrade. Prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 250.000 dinara dobila je Ivana Rajković za rad „Monetarna politika i politika deviznog kursa u evroizovanoj ekonomiji“


NARODNA banka Srbije donela je Odluku o dodeli novčane nagrade za najbolje naučnoistraživačke radove iz oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti „Aleksa Spasić“.

U skladu sa pravilima konkursa dodeljene su tri novčane nagrade. Prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 250.000 dinara dobila je Ivana Rajković za rad „Monetarna politika i politika deviznog kursa u evroizovanoj ekonomiji“. Drugu nagradu u iznosu od 150.000 dinara dobila je Nataša Đorović za rad „Ocena krive prinosa i dinamike kamatnih stopa u Srbiji“, dok je treća novčana nagrada, u iznosu od 100.000 dinara pripala Emi Marinković za rad „Uticaj deviznog kursa na uvoz i izvoz u datom roku u Republici Srbiji“.

Odluku je donela komisija koju su, pored guvernera Narodne banke Srbije dr Jorgovanke Tabaković, činili prof. dr Branko Urošević kao predsednik komisije, prof. dr Nebojša Savić, prof. dr Boško Živković, prof. dr Kosta Josifidis, prof. dr Goran Pitić i dr Milan Nedeljković.

U skladu sa opredeljenjem da podstiče naučnoistraživački rad u oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti Narodna banka Srbije je u februaru ove godine raspisala konkurs za najbolje naučnoistraživačke radove. Nagrada je ustanovljena u čast prvog guvernera Narodne banke Srbije Alekse Spasića. Konkurs na koji je pristigao veliki broj radova bio je otvoren do 30. aprila.(Press NBS)♦