Nemački poslanik Juratović kod Vučića

Nemački poslanik Juratović kod Vučića

30/05/2016 Off By

Premijer Vučić zahvalio je poslaniku Juratoviću na njegovom doprinosu unapređenju međusobnog razumevanja i poverenja u srpsko-nemačkim odnosima, kao i na podršci evropskom putu Srbije


ALEKSANDAR VUČIĆ razgovarao je danas sa poslanikom Bundestaga iz redova Socijaldemokratske partije Nemačke Josipom Juratovićem. Sastanku je prisustvovao i ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Premijer Vučić zahvalio je poslaniku Juratoviću na njegovom doprinosu unapređenju međusobnog razumevanja i poverenja u srpsko-nemačkim odnosima, kao i na podršci evropskom putu Srbije.

Srpski premijer i poslanik Bundestaga naglasili su potrebu očuvanja stabilnosti Zapadnog Balkana kao osnove napretka celog regiona. Juratović je rekao da se zalaže da Zapadni Balkan ostane u fokusu nemačke spoljne politike. On je pozitivno ocenio doprinos premijera Vučića unapređenju odnosa u regionu, istakavši zadovoljstvo zbog realizacije ideje o uspostavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu.

Premijer Vučić je u razgovoru sa poslanikom Juratovićem izrazio zahvalnost nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na inicijativi za pokretanje Berlinskog procesa kao izuzetno značajnom za saradnju i stabilnost u regionu.♦