Sarajevo: Nikolić razgovarao sa Vujanovićem

Sarajevo: Nikolić razgovarao sa Vujanovićem

29/05/2016 Off By

Tokom drugog dana radne posete Sarajevu, predsednik Nikolić će učestvovati na sastanku lidera Brdo Brioni proces


PREDSEDNIK Republike Srbije Tomislav Nikolić imao je danas u Sarajevu bilateralni susret sa predsednikom Republike Crne Gore, Filipom Vujanovićem.

Nikolić i Vujanović su u prijateljskom razgovoru istakli da postoji velika blikost dva naroda i država u istorijskom, kulturnom i svakom drugom smislu. Na sastanku je zaključeno da postoje vrlo dobri odnosi između dve države i da u budućnosti treba da se koncentrišemo na unapređenje ekonomske sardnje kroz zajedničke privredne projekte kao što je rekonstrukcija pruge Beograd-Bar. Takođe, dogovoren je nastavak kontakta između dva predsednika.

Tokom drugog dana radne posete Sarajevu, predsednik Nikolić će učestvovati na sastanku lidera Brdo Brioni proces. Na marginama sastanka Brdo Brioni proces predsednik Nikolić će se sastati i sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, predsednikom Makedonije Đorgeom Ivanovim, predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i članovima Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.(Press Predsednika)♦