Vučić primio albansku opersku pevačicu Invu Mulu

Vučić primio albansku opersku pevačicu Invu Mulu

24/05/2016 Off By

 

Gostovanje Inve Mule, koja je poznata i po svojoj ulozi u filmu Peti element, realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra opere i baleta iz Tirane


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja sutra nastupa na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma Pučinija.

Gostovanje Inve Mule, koja je poznata i po svojoj ulozi u filmu Peti element, realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra opere i baleta iz Tirane.

Premijer Vučić i albanska umetnica Mula konstatovali su da ovaj nastup predstavlja preduslov za jačanje kulturne saradnje dveju zemalja i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa. Oni su naglasili da je neophodno raditi na povećanju broja poseta i gostovanja umetnika, kako u Srbiji tako i u Albaniji, kao i na realizaciji zajedničkih kulturnih događaja.

Poželevši uspešan nastup Invi Muli u Beogradu, premijer Vučić je rekao da je ponosan što je imao priliku da se susretne sa tako velikom umetnicom i zahvalio joj što radi na produbljivanju odnosa Srbije i Albanije.(Press Vlade)♦