Sporazum policije i vojske o obezbeđivanju administrativne granice sa Kosovom

Sporazum policije i vojske o obezbeđivanju administrativne granice sa Kosovom

21/05/2016 Off By

Po potpisivanju Sporazuma, ministar Stefanović objasnio je da se njime organizuje bolje sadejstvo vojni i policijskih snaga u cilju očuvanja bezbednosti i sigurnosti naše zemlje, ne samo u kopnenoj zoni bezbednosti, već svuda gde je to potrebno


MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije „Kadrova čuka“, gde su potpisali Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija i kontrole Kopnene zone bezbednosti.

Po potpisivanju Sporazuma, ministar Stefanović objasnio je da se njime organizuje bolje sadejstvo vojni i policijskih snaga u cilju očuvanja bezbednosti i sigurnosti naše zemlje, ne samo u kopnenoj zoni bezbednosti, već svuda gde je to potrebno.

Stefanović je istakao da će saradnja policije i vojske, koja je izuzetno dobra, u narednom periodu biti intenzivirana na polju razmene informacija i zajedničkog delovanja tamo gde može doći do ugrožavanja bezbednosti naše zemlje.

Nećemo dozvoliti da bilo ko smatra da Srbija može da bude ugrožena, nećemo dozvoliti teroristička dejstva, niti ćemo dozvoliti da neko na bilo koji način ugrožava pripadnike naših jedinica“, istakao je ministar policije.

Ministar odbrane Zoran Đorđević ukazao je da će potpisani Sporazum omogućiti bolju i efikasnija kordinaciju u radu vojske i policije i dodao da su dogovoreni naredni koraci koji će biti preuzeti u tom cilju.

Vojska i policija pružiće miran san građanima Srbije i učiniti da se osećaju sigurno“, naglasio je Đorđević.♦