Marin Le Pen: Hilari Klinton opasna za mir u svetu

Marin Le Pen: Hilari Klinton opasna za mir u svetu

20/05/2016 Off By

Dva stuba na kojima je EU utemeljena – Šengen i evrozona – u procesu su propadanja. Te dve zone su u svojevrsnom sunovratu u kojem su danas spremne na sve u pokušaju da spreče krah Unije – rekla je Le Pen u intervjuu za Russia Today


LIDERKA francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front (FN) Marin Le Pen ocenila je danas da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba – Šengen i evrozona, a smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila “opasnost po mir u svetu”, prenose agencije.

Le Penova je u intervjuu za Russia Today upozorila i da bi se Unija raspala ako bi je Francuska napustila.

– Dva stuba na kojima je EU utemeljena – Šengen i evrozona – u procesu su propadanja. Te dve zone su u svojevrsnom sunovratu u kojem su danas spremne na sve u pokušaju da spreče krah Unije – rekla je Le Pen.

Ona je uverena i da nije pitanje da li će se EU raspasti, već je samo pitanje kada će se to dogoditi, uz ocenu da taj blok “sija svetlošću ugašene zvezde” dok njeni lideri igraju na kartu vremena što, kako kaže, košta milijarde.

To, prema njenim rečima, pokazuje pretnja kaznom od 250.000 evra zemljama koje odbiju da prime migrante.

– Pretnje i ucene, koje EU sada sistematski koristi, su pre svega ogroman problem slabosti – rekla je liderka francuske krajnje desnice, dodavši da Unija koristi imigrante kao sredstvo za smanjenje troškova kad je reč o radnoj snazi širom 28-članog bloka.

Marin Le Pen u intervjuu ruskom kanalu ocenjuje i da je Hilari Klinton “najopasniji” američki predsednički kandidat po Francusku jer je, kako navodi, bivša američka državna sekretarka povezana sa čitavim nizom američkih odluka koje su svet gurnule u haos.

Liderka FN izražava uverenje i da će Hilari Klinton nastaviti sa takvom “destruktivnom politikom, politikom sukoba i zatočivanja Evrope u slepi atlanticizam, što predstavlja opasnost po mir u svetu”.(Agencije)♦