Izložba Liceulice 5×6 – Trideseti broj i pet godina magazina koji pomera i briše margine

Izložba Liceulice 5×6 – Trideseti broj i pet godina magazina koji pomera i briše margine

19/05/2016 Off By

 

U izlozima Ulične galerije u Beogradu, od petka 20. maja do 2. juna, naći će se radovi autora čiji je kreativni doprinos ovaj magazin učinio vidljivim i prepoznatljivim u nekoliko gradova u Srbiji


liceulice-030-linnchULIČNA GALERIJA 20. maja u 20 časova otvara izložbu plakata „Liceulice 5×6 – Trideseti broj i pet godina magazina koji pomera i briše margine“, magazina Liceulice.

Naslovna strana magazina Liceulice se po trideseti put pojavila na ulicama, a ovim povodom biće otvorena i izložba ilustracija nastalih tokom prethodnih pet godina.

U izlozima Ulične galerije u Beogradu, od petka 20. maja do 2. juna, naći će se radovi autora čiji je kreativni doprinos ovaj magazin učinio vidljivim i prepoznatljivim u nekoliko gradova u Srbiji. Ovakav, jedinstveni koncept postao je šire prepoznat kako po temama, tako i po prodavcima – ljudima koji su se u nekom trenutku našli u nezavidnom ekonomskom položaju, a kojima je uloga kolportera pomogla da ponovo stanu na svoje noge.

Liceulice je takođe postalo i platforma za pokretanje dijaloga i u okviru koje se raspravlja i razmišlja o tome kako se unapređuje društvo u kome živimo, kako bi u njemu bilo što manje onih koji su na njegovoj margini, diskriminisani po bilo kojoj osnovi.

Važan element komunikacije magazina Liceulice je vizuelni identitet. Mnogi – mladi ili već afirmisani – dizajneri, ilustratori, fotografi i vizuelni umetnici dali su svoj doprinos u prenošenju poruke i vrednosti koja se neguje ovakvim konceptom. Tako je nastao i program Iz dobrih razloga, kroz koji se podstiče razvoj angažovanog dizajna. Izložba u Uličnoj galeriji predstavljen je izbor naslovnica od devet naslovnica iz prethodnih trideset brojeva. One su po mnogo čemu različite, ali ono što ih spaja je to što snažno, odgovorno i hrabro progovaraju o problemima iz našeg najbližeg okruženja.

Zajedno sa onima koji Liceulice prave, prodaju i promovišu posetioci će moći da pogledaju radove Slavimira Stojanovića, Branka Bobića, Filipa Pomykala, Nikole Puzigaće, Bratislava Milenkovića, Vladimira Stevanovića, grupe Kurs i Vanje Vikala Linncha. (Press UG)♦