U petak dodela nagrada na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“

U petak dodela nagrada na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“

18/05/2016 Off By

Ovogodišnji pobednici dolaze iz 21 mesta iz Srbije i to iz Subotice, Inđije, Žitišta, Kovina, Alibunara, Kosovske Mitrovice, Aleksinca, Niša, Boljevca, Valjeva, Jagodine, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Kragujevca, Zaječara, Prijepolja, i iz Beograda: sa Starog grada, iz Obrenovca, Mladenovca, sa Novog Beograda i Zemuna


U PETAK, 20. maja u 12 časova, u Crvenom krstu Srbije (Simina 19, Beograd) svečano će biti dodeljene nagrade na konkursu „Krv život znači“.

Na konkursu, koji je preko lokalnih organizacija Crvenog krsta učestvovalo je preko 16.000 učenika iz 484 škole iz 106 sredina u Srbiji.

Ovogodišnji pobednici dolaze iz 21 mesta iz Srbije i to iz Subotice, Inđije, Žitišta, Kovina, Alibunara, Kosovske Mitrovice, Aleksinca, Niša, Boljevca, Valjeva, Jagodine, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Kragujevca, Zaječara, Prijepolja, i iz Beograda: sa Starog grada, iz Obrenovca, Mladenovca, sa Novog Beograda i Zemuna.

Likovni radovi su izloženi u holu Crvenog krsta Srbije, a literarne radove dobitnici nagrade čitače na svečanosti. Za sve korisnike interneta ovi radovi dostupni su i na namenskoj gugl+ stranici „krv život znači“.

Prvoplasirani u sve tri kategorije i uzrasne grupe provešće deset dana u objektu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u periodu od 26. jula do 4. avgusta ove godine. Za drugo i treće plasirane obezbeđena su vredna izdanja enciklopedije. I nastavnici i profesori nagrađenih učenika dobiće uspomenu sa ove svečanosti.

Crveni krst Srbije ovaj konkurs raspisuje svake godine sa željom da davalaštvo krvi postane svakodnevica u razgovorima i razmišljanjima mladih ljudi.(Press CKS)♦