Kako je Milorad Dodik sarađivao sa “Soroš” fondacijom

Kako je Milorad Dodik sarađivao sa “Soroš” fondacijom

18/05/2016 Off By

Ostaje nejasno zašto je Vlada Milorada Dodika u martu 1998. godine podržala “izdajničku” fondaciju “Soroš”, ko tu za koga radi i ko je ustvari izdajnik?, pita BNTV


PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik napada opoziciju zbog navodne saradnje Saveza za promene i fondacije “Soroš”, koja prema tvrdnjama vlasti finansira nedavne proteste u Republici Srpskoj.

Iako je te tvrdnje vlasti i pojedninih medija Soroševa fondacija demantovala, Dodik ostaju uporan u pričama o navodnoj izdaji Saveza za promjene i njihovoj saradnji sa ovim američkim milijarderom.

Međutim, ostaje nejasno zašto je onda Vlada Milorada Dodika u martu 1998. godine podržala “izdajničku” fondaciju “Soroš”, ko tu za koga radi i ko je ustvari izdajnik?, pita BNTV.

Naime, Milorad Dodik je u vreme svog premijerskog mandata, zajedno sa tadašnjom predsednicom Srpske Biljanom Plavšić dočekivao u Banjaluci predstavnike pomenute fondacije i pružao im potpunu podršku u svim njihovim aktivnostima i širenju u Srpskoj, što je tada u svom izveštaju objavio i tadašnji “Srpski Glas”.♦