Kragujevac: uhapšeni zato štosu oštetili opštinu Rača

Kragujevac: uhapšeni zato štosu oštetili opštinu Rača

17/05/2016 Off By

 

Sumnja se da su uhapšeni u drugoj polovini novembra 2015. godine, falsifikovanom dokumentacijom prikazali da su tokom čišćenja i uređenja odvodnih jarkova i kanala na području opštine Rača, izvršeni građevinski radovi u vrednosti od 7.845.457 dinara, iako je stvarna vrednost navedenih radova oko 1.900.000 dinara


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapsili četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom položaja odgovornog lica i falsifikovanjem službene isprave Javno preduzeće ”Direkcija za izgradnju” i Opštinu Rača ošetili za 5.946.217 dinara.

Uhapšeni su: N. R. (44), odgovorno lice građevinskog preduzeća „Grad kop“ iz Beograda, M. S. (45), zaposleni u tom preduzeću, R. D. (51) iz Velikog Gradišta, koji je nadzorni organ u JP ”Direkcija za izgradnju opštine Rača” i I. T. (37) iz Novog Sada, odgovorni izvođač ispred preduzeća „Grad kop“.

Sumnja se da su oni u drugoj polovini novembra 2015. godine, falsifikovanom dokumentacijom prikazali da su tokom čišćenja i uređenja odvodnih jarkova i kanala na području opštine Rača, izvršeni građevinski radovi u vrednosti od 7.845.457 dinara, iako je stvarna vrednost navedenih radova oko 1.900.000 dinara.

Oni se terete da su fiktivno prikazali da je prilikom izvođenja ovih radova bilo angažovano više mašina i kamiona od stvarnog broja, iako je određeni broj kamiona ovog preduzeća u navedeno vreme vršio prevoz na teritoriji opštine Obrenovac, a ne Rača. Osumnjičenima se stavlja na teret i da su dokumentovali neistinite podatke o količini iskopane zemlje, odnosno da su naveli da je iskopano 9.830 kubnih metara, iako je zapravo iskopano četiri puta manje.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.(Press MUPA)♦