Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britaniji

Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britaniji

16/05/2016 Off By

Na zatvaranju takmičenja, priznanja najuspešnijima uručio je komandant Prve divizije general-major Džajls Hil, koji je istakao značaj vatrene obuke za svaku vojsku i pohvalio pripadnike Vojske Srbije za ostvarene rezultate


EKIPA Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu na takmičenju u streljaštvu koje je održano u Velikoj Britaniji, a koje je organizovala Prva divizija Kopnene vojske Velike Britanije.

Takmičenje je organizovano u disciplinama pištolj Glok 17 i puška SA 80. Pripadnici Specijalne brigade su izvršili deset veoma zahtevnih bojevih gađanja iz obe vrste naoružanja i, u konkurenciji 23 tima, u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu. U disciplini puška, ekipa Vojske Srbije zauzela je sedmo Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britanijimesto.

Na zatvaranju takmičenja, priznanja najuspešnijima uručio je komandant Prve divizije general-major Džajls Hil, koji je istakao značaj vatrene obuke za svaku vojsku i pohvalio pripadnike Vojske Srbije za ostvarene rezultate.

Našim vojnicima domaćini su bili pripadnici Prvog kraljevskog irskog puka („1 IRISH“), koji nastavljaju tradicije 10, 16. i 36. divizije, jedinica koje su se zajedno sa srpskom vojskom borile tokom probijanja Solunskog fronta.(Press VS)♦