Vučić razgovarao sa Liuom Haisingom

Vučić razgovarao sa Liuom Haisingom

16/05/2016 Off By


Predsednik Ši Điping svoj boravak u Evropi započeće posetom Republici Srbiji, kako bi pokazao značaj koji Srbija ima za Kinu“, izjavio je pomoćnik ministra Haising


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Kine Liuom Haisingom, sa kojim je razgovarao o poseti predsednika NR Kine Ši Đipinga Srbiji.

Ta poseta potvrđuje naše dobre bilateralne odnose, koji će u budućnosti biti još bolji“, istakao je premijer Vučić na početku sastanka.

Tokom susreta razgovaralo se i o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti infrastrukture, energetike i telekomunikacija. Premijer Vučić je istakao da je zadovoljan poslovima koje kineske kompanije obavljaju na teritoriji Srbije kada su u pitanju infrastrutkurni projekti. On je zahvalio na političkoj podršci kineske strane za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenitata Republike Srbije i dodao da Srbija, kao iskren prijatelj, podržava politiku jedne Kine.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova NR Kine Liu Haising preneo je premijeru Vučiću pozdrave i čestitke predsednika Ši Đipinga i premijera Li Kećanga povodom izborne pobede, istakavši da je srpski premijer veliki prijatelj kineskog naroda i da je mnogo učinio za unapređenje kinesko-srpskog strateškog partnerstva. On je naglasio da je dolazak kineskog predsednika u Srbiju od izuzetne važnosti, jer je to prva poseta nakon 32 godine.

Predsednik Ši Điping svoj boravak u Evropi započeće posetom Republici Srbiji, kako bi pokazao značaj koji Srbija ima za Kinu“, izjavio je pomoćnik ministra Haising.

Premijer Vučić izrazio je želju da sa predsednikom Kine poseti Železaru kao najznačajniji primer uspešne saradnje dveju zemalja.(Press Vlade)♦