Potpisan ugovor za nastavak izgradnje obilaznice Dimitrovgrad – granica sa Bugarskom

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje obilaznice Dimitrovgrad – granica sa Bugarskom

12/05/2016 Off By

Za izgradnju ove deonice bilo je dostavljeno ukupno 7 ponuda zainteresovanih ponuđača: Hidrostroy JSC (Bugarska), JV: Euro – Asfalt doo Sarajevo i Ingrap Omni doo Beograd, Construcciones Rubau S.A. (Španija), Terna SA (Grčka), Aktor SA (Grčka), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina) i JV: STRABAG AG (Austrija) i Vojvodinaput AD Pančevo.- Kompanija Aktor SA je izabrana posle postupka koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda


POSLE sprovedenog međunarodnog tendera za nastavak izgradnje deonice Koridora 10 Obilaznica Dimitrovgrad – granica sa Bugarskom, na autoputnom pravcu E 80, danas, 12. maja Koridori Srbije potpisali su ugovor sa novoizabranim izvođačem radova, grčkom kompanijom Aktor SA.

Za izgradnju ove deonice bilo je dostavljeno ukupno 7 ponuda zainteresovanih ponuđača: Hidrostroy JSC (Bugarska), JV: Euro – Asfalt doo Sarajevo i Ingrap Omni doo Beograd, Construcciones Rubau S.A. (Španija), Terna SA (Grčka), Aktor SA (Grčka), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina) i JV: STRABAG AG (Austrija) i Vojvodinaput AD Pančevo.

Kompanija Aktor SA je izabrana posle postupka koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda.

Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom preostali su radovi na izgradnji puta i mostova na trasi koja je ukupne dužine 5,8 km u punom profilu, sastoji se od 7 mostova dužine od 20 metara do 500 metara, raspona 30-35 metara, pun profil.

Radovi se finansiraju iz kredita Svetske banke i ugovorena cena (bez PDV) iznosi 2,106,909,003.70 RSD.

Rok za izvođenje preostalih radova na izgradnji puta i mostova na obilaznici Dimitrovgrada je 300 dana.

Radovi na pomenutoj deonici prekinuti su u oktobru prošle godine zbog raskida ugovora sa bugarskom kompanijom “Trace Group Hold”.(Press Koridori)♦