Ministar finansija Dušan Vujović na godišnjem zasedanju EBRD

Ministar finansija Dušan Vujović na godišnjem zasedanju EBRD

11/05/2016 Off By

Na godišnjoj konferenciji ove međunarodne finansijske institucije, predstavnici Srbije razgovarali su sa državnim sekretarom Švajcarske i direktorom Švajcarskog sekretarijata za ekonomsku saradnju i razvoj (SECO) Inajhen Flajs


DELEGACIJA Srbije predvođena ministrom finansija Dušanom Vujovićem održala je danas u Londonu niz bilateralnih susreta u okviru dvodnevnog zasedanja godišnje skupštine EBRD.

Na godišnjoj konferenciji ove međunarodne finansijske institucije, predstavnici Srbije razgovarali su sa državnim sekretarom Švajcarske i direktorom Švajcarskog sekretarijata za ekonomsku saradnju i razvoj (SECO) Inajhen Flajs.

Ministar finansija se zahvalio sekretarijatu na podršci koju pruža Srbiji u sprovođenju započetih reformi i naglasio da je stabilan pristup dobar oslonac za buduće projekte posebno u domenu podrške boljem korporativnom finansijskom izveštavanju.

Flajs je tokom sastanka najavila novi program za naredne četiri godine koji ova organizacija priprema i dodala da će Srbija ostati među zemljama koje su prioritet naglasivši da je saradnja dve države na veoma visokom nivou.

Na sastanku se razgovaralo o načinima unapređenja uloge Evropske banke za obnovu i razvoj u daljem razvoju Srbije i budućem nastavku uspešne saradnje dve vlade u domenu pomoći koju SECO pruža institucijama Republike Srbije.

U okviru redovnih aktivnosti godišnje skupštine, Srbija će sudelovati u radu plenarnih sesija i izboru novog predsednika EBRD kao čitavom nizu sastanaka sa investitorim i partnerima.(Press MF)♦