Drugi festival art joge – 25 maja

Drugi festival art joge – 25 maja

09/05/2016 Off By

Na Festivalu će šira javnost imati priliku da se bliže upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će se smenjivati Joga klubovi koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji i predstavnici iz inostranstva


Vera Milićević

DVADESET I PETOG MAJA, u TC Delta siti na Novom Beogradu, u organizaciji Joga saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, održaće se Drugi festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati od 12 do 21 čas i nulaz je besplatan.

Na Festivalu će šira javnost imati priliku da se bliže upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će se smenjivati Joga klubovi koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji i predstavnici iz inostranstva.

Potreba za organizovanjem Festivala art joge i sve veća popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka – mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičke tenzije i mentalne napetosti. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje na intelektualnu, emocionalnu i kreativnu sveru našeg života.


joga11




Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliće joga sa elementima savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima art joge similiris postiže se snažan scenski utisak koji gledaoce privlači atraktivnošću i estetskim senzibilitetom.

Organizator Drugog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nacinalni granski savez, utemeljen u negovanju akademskog pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava jogu široj populaciji. Joga savez Srbije teži da obezbedi visok kvalitet joga prakse u našoj zemlji. Joga je u našoj zemlji priznata u Ministarstvu sporta kao grana sporta, a u Ministarstvu zdravlja pripada oblasti tradicionalne medicine. Uz odobrenje nadležnog Ministarstva u Joga savez Srbije, sprovodi se program obuke (stručnog osposobljavanja) za sticanje zvanja instruktor joge. Joga savez Srbije je član Sportskog saveza Srbije, kao i Evropske i Međunarodne joga federacije.(Foto Jogi savez Srbije)♦