NP Đerdap i TOS u Temišvaru: Izložba “Dunavska klisura – srpska obala”

NP Đerdap i TOS u Temišvaru: Izložba “Dunavska klisura – srpska obala”

05/05/2016 Off By

U okviru izložbe danas, 5.maja biće organizovan i poseban događaj – prezentacija u okviru svečanog otvaranja na kojoj će se predstaviti turistički potencijali područja NP Đerdap i pomenutih destinacija. Namenjeno je predstavnicima rumunske privrede i medija


Sandra Vlatković

NP ĐERDAP organizuje tematsku izložbu pod simboličnim nazivom “Dunavska klisura – srpska obala”u “Muzeju Banata Temišvar”, u periodu 5.maja do 6.juna.

Osnovna tema planirane izložbe je promocija prirodne, kulturne i turističke baštine, odnosno turističkih potencijala područja Nacionalnog parka “Đerdap” i opština Golubac, Kladovo, Majdanpek i Negotin.

U okviru izložbe danas, 5.maja biće organizovan i poseban događaj – prezentacija u okviru svečanog otvaranja na kojoj će se predstaviti turistički potencijali područja NP Đerdap i pomenutih destinacija. Namenjeno je predstavnicima rumunske privrede i medija.

Cela aktivnost je podržana od strane Turističke organizacije Srbije koja će se ujedno predstaviti i obratiti učesnicima zajedno sa NP Đerap prilikom otvaranja izložbe, dodatno promovišući godišnje teme TOS-Dunav i vodeno blago Srbije.

Ova multimedijalna izložba je najavljena bilobordima po celom gradu, a predviđeno je i da 14. maja svoje turističke potencijale objedinjeno predstave i same opštine Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin. Izložba traje mesec dana tokom kojih će se dešavati i druge promotivne aktivnosti sto je sve odlična prilika da se ova regija učini vidljivijom i pristupačnijom gostima iz Rumunije.

Turistička organizacija Srbije podržava promovisanje prirodnih vrednosti i kulturnog nasleđa Srbije, posebno na ovaj način, kroz jačanje regionalne saradnje i inter-kulturalnog dijaloga. Zahvaljujući uključivanju lokalnih turističkih organizacija i zainteresovanih strana, aktera u oblasti turizma i ugostiteljstva, još jedan pozitivan aspekt ove aktivnosti je predstavljanje kompleksne i jedinstvene turističke ponude Đerdapa i na taj način privlačenja pažnje i interesovanja za Đerdap kao atraktivnu turističku destinaciju. Ovo je konkretna akcija na polju promovisanja kulturne ponude i turizma na Dunavu, što je u skladu sa aktivnostima TOS-a, koja za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje ima Dunav i vodeno bogatstvo Srbije.♦