Protesti opozicije:Vučiću ćeraćemo se još

Protesti opozicije:Vučiću ćeraćemo se još

30/04/2016 Off By

 

Okupljeni građani nosili su transparente na kojima je pisalo “Vučiću, Šešelju”, “Glasove iz groba nije imao ni Sloba”, kao i zastave Srbije


OPOZICIJA je na današnjem protestu u Beogradu zatražila da predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević budu smenjeni zbog navodnih manipulacija s prebrojavanjem glasova i pozvali svoje birače da na ponovljenim izborima podrže listu DSS-Dveri.Protest je organizovan pošto je RIK saopštio rezultate sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta po kojima je koalicija DSS-Dveri završila ispod cenzusa za jedan glas.


Okupljeni građani nosili su transparente na kojima je pisalo “Vučiću, Šešelju”, “Glasove iz groba nije imao ni Sloba”, kao i zastave Srbije.

– Živela slobodna Srbija, dole Vučić, poručio je danas predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je na skupu opozicije izjavio da nema slobode u zemlji u kojoj je ukraden i jedan i jedini glas.

Pajtić je izjavio da su cenzus prošli i DSS i Dveri kao i koalicija SDS-LDP-SV zato što su građani to hteli, a ne zato što je to rekla Republička izborna komisija ili je to želeo Aleksandar Vučić.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Srbije Sanda Rašković Ivić poručila je danas da onaj ko krade glasove destabilizuje državu i da “nakaradna vlast Aleksandra Vučića Srbiji ne misli dobro”.

“Od političke scene napravio je kaljugu, od lidera stranaka politički bordel, uzburkao je medije i napravio neke od kojih se ni Gebels ne bi postideo”, rekla je Rašković Ivić.

Vučić je ukrao ne samo glasove, već deo savske obale, plate i penzije, istakla je ona i dodala: “Nećemo mu dozvoliti da nam ukrade naše živote, decu i unuke i zato smo se ovde okupili – da odbranimo slobodnu Srbiju i volju građana Srbije”.

“Ćeraćemo se još s tobom, Aleksandre Vučiću”, poručila je Sanda Rašković Ivić.

Predsednik Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović izjavio je danas da će opozicione partije na ponovljenim parlamentarnim izborima na 15 biračkih mesta u sredu, 4. maja, nastupiti zajedno i da će nadgledati sva izborna mesta.

Rekao je da je Vučić najveći gubitnik vanrednih parlamentarnih izbora i da opozicione stranke neće dozvoliti da se prekraja izborna volja građana.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da prizna izbornu volju građana.

“Neka izađe na Uskrs i neka kaže ovo je krađa. Ako to ne uradi, onda ćemo u sredu, 4. maja, da ga pobedmo na izborima. Nudimo najpoštenije ponašanje. Budi čovek i reci kakv su ovi izbori”, rekao je Obradović na protestu opozicije ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je danas kao “sramotno” ponašanje opozicije, koja je organizovala protest ispred Republičke izborne komisije i dodao da će svi koji su osvojili glasove na ovim izborima ući u parlament, ali ne na silu.

Na vanrednoj stranačkoj konferenciji za štampu Stefanović je rekao da je na ovim izborima bilo najmanje nepravilnosti u odnosu na sve održane u proteklih 10, 15 godina.

Stefanović je izjavio da su skup opozicije organizovali oni koji su pretrpeli ogroman debakl na ovim izborima. Svi su se okupili i nisu nam rekli ništa, rekao je Stefanović i dodao da je sve što je izgovoreno na skupu bila neistina, laž i licemerje.

Stefanović je rekao da lideri opozicije mogu da se “ponašaju kako god žele, ali u skladu sa zakonom”, ali je upozorio da im neće biti dozvoljeno da se služe nasiljem.

On je rekao da je na protestu opozicije verbalno napadnuta novinarka TV Pink i da očekuje da će taj napad osuditi i novinarska udruženja.♦