Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo konkurs za kolektivno izlaganje na “MiniArt 2016.”

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo konkurs za kolektivno izlaganje na “MiniArt 2016.”

21/04/2016 Off By

Na konkurs je potrebno poslati: Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email-a adresu: k[email protected], sa naslovom ” za mini art 2016”,najkasnije do 05. maja 2016.godine


UDRUŽENJE Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na “MiniArt 2016.” izložbi radova malog formata.

Na konkurs je potrebno poslati: Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email-a adresu: [email protected], sa naslovom ” za mini art 2016”,najkasnije do 05. maja 2016.godine.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300ppi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

Autor: Ime, prezime

Godina rođenja:

Kontakt: email,tel.,adresa, grad

1.Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije

2.Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije

Konkurs je otvoren za umetnike iz Srbje.

Imena odabranih autora biće objavljena u prvoj nedelji maja, putem maila koji nam dostavite. Izložba će biti otvorena u noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi,kolaž,…skulpture, mozaik, keramika…

Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30cm sa ramom.

Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30x30cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 RSD. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje . Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .♦