Niš: uhapšen zbog zloupotrebu službenog položaja

Niš: uhapšen zbog zloupotrebu službenog položaja

19/04/2016 Off By

Sumnja se da je D. P. kao odgovorno lice preduzeća, u toku 2013. godine na ime pružanja usluga sačinio fiktivne ugovore i tako stekao imovinsku korist na ime privrednog subjekta u iznosu od 3,7 miliona dinara, kao i da je u januaru 2015. godine u katastru nepokretnosti prikazao lažni dokument


EFIKASNOM akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u saradnji sa inspektorima regionalnog odeljenja poreske policije u Nišu, uhapsili D. P. (1964) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.


Sumnja se da je D. P. kao odgovorno lice preduzeća, u toku 2013. godine na ime pružanja usluga sačinio fiktivne ugovore i tako stekao imovinsku korist na ime privrednog subjekta u iznosu od 3,7 miliona dinara, kao i da je u januaru 2015. godine u katastru nepokretnosti prikazao lažni dokument.

Takođe se sumnja da od aprila 2013. do marta 2015. godine nije prikazivao prihod čime je oštećen budžet Republike Srbije za 15,7 miliona dinara.

Policija je podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, i protiv Nišlije zaposlenog u katastru zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi.

Osumnjičenom D. P. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu.♦