Skopje: demonstranti  se sukobili sa policijom

Skopje: demonstranti se sukobili sa policijom

14/04/2016 Off By
Kako javljaju makedonski mediji grupa građana od nedjelje baca kamenje i jaja na zgrade vladinih institucija zbog čega je morala intervenisati i policija koja koristi palice kako bi rastjerala okupljene demonstrante

DEMONSTRANTI koji protestuju zbog odluke makedonskog predsednika Đorga Ivanova da abolira aktere afere “Bomba” demolirali su jedan od njegovih kabineta u Skoplju iz kojeg iznose namještaj, dokumente i ostale inventare koje pale ispred zgrade.

Demonstranti su razbili prozore u kabinetu koji Ivanov povremeno koristi kao i prozore na zgradi Ministarstva pravde Makedonije koja se nalazi u blizini.haos-u-makedoniji-demo

Kako javljaju makedonski mediji grupa građana od nedjelje baca kamenje i jaja na zgrade vladinih institucija zbog čega je morala intervenisati i policija koja koristi palice kako bi rastjerala okupljene demonstrante.


skopje


 

Na ulicama se nalaze hiljade demonstranata koji su nezadovoljni odlukom Ivanova da pomiluje sve osumnjičene za umešanost u skandal u vezi sa prisluškivanjem koji je izazvao političku krizu u zemlji.

I Evropska unije isto kao i Sjedinjene Američke Države nisu zadovoljne abolicijom aktera afere “Bomba”. SAD su izrazile sumnju da bi odluka makedonskog predsednika mogla dovesti do zaštite korumpiranih političara.


skopje222


 

Demonstranti ispred kabineta predsednika skandiraju “Osvojili smo tvrđavu” pri tome tražeći njegovu ostavku.

Mediji prenose da ima i povređenih nakon što su demonstranti pokušali da probiju kordon policije i krenu ka sedištu vladajućeg VMRO-DPMNE.

Vođa makedonske opozicije Zoran Zaev izjavio je juče da će predvoditi građane u bici za vraćanje ustavnog poretka, na ulicama, na protestima po gradovima i po selima.♦